NavMenu

U GIK Banat i nakon prodaje traje stečajni postupak - Najveći problem "pronalaženje" imovine

Izvor: eKapija Ponedeljak, 17.07.2017. 10:16
Komentari
Podeli
(Foto: NotarYES/shutterstock.com)
Stečajni postupak u zrenjaninskom Građevinsko–industrijskom kombinatu Banat i dalje traje iako je preduzeće prodato Intergradnji još pre nekoliko godina. Naime, i dalje je ostalo da se reši problem stečajne mase i da se namire poverioci, prenosi portal Zrenjaninski.

Prema onome što stečajna upravnica Dragica Arsić konstatuje u kvartalnim izveštajima, koje je po zakonu obavezna da stečajnom sudiji šalje svaka tri meseca, najveći problem jeste pronalaženje imovine, identifikovanje vlasnika, upis prava svojine, a onda dalje, naravno, i njeno unovčavanje.

Tako su početkom godine pronađena dva stana u Miletićevoj ulici u Zrenjaninu. Stanovi su i prodati pre mesec dana, neposrednom nagodbom. Takođe, prodate su i tri njive, ali nije uspela prodaja zemljišta pod trskom, pa će se oglašavanje i pokušaji prodaje nastaviti.

Stečajna upravnica nastaviće proces prenosa vlasništva na garažama i poslovnom prostoru, koji su 70-tih, 80-tih i kasnijih godina prodati, a njihovi vlasnici nisu sproveli prenos prava vlasništva. Radi se o velikom broju ove imovine koja se pojedinačno identifikuje i korisnici, odnosno posednici, pismeno upućuju na sređivanje imovinskih prava kod nadležnih službi.

Postoji i deo imovine koji nije ni istaknut, što zahteva veliki vremenski period radi sređivanja imovinsko–pravnih odnosa na ovoj imovini, piše u kvartalnom izveštaju stečajne upravnice Dragice Arsić.

Prema ovome, stečaj u GIK Banat još će potrajati.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.