NavMenu

Delegacija MMF-a od 22. juna do 4. jula u Beogradu - Prioritet reforma javnih preduzeća

Izvor: Beta Nedelja, 18.06.2017. 21:45
Komentari
Podeli
(Foto: Kristi Blokhin/shutterstock.com)
Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Sebastijan Sosa izjavio je u nedelju (18. juna 2017.godine) da će dugoročni ciljevi, prioriteti i izazovi biti tema predstojećeg dolaska Misije MMF u novu kontrolu aranžmana sa Srbijom.

- Reforma javnih preduzeća je očigledno prioritet u postojećem programu sa Srbijom, koji podržava MMF - rekao je Sosa za RTS

Sosa je rekao i da MMF očekuje da nastavi tesnu saradnju sa srpskim zvaničnicima, a izrazio je uverenje u dobru saradnju sa budućom vladom i premijerkom.

- Mi očekujemo da nastavimo tesnu saradnju sa srpskim zvaničnicima. Naravno, mi smo već sarađivali sa mandatarkom, poznajemo je i imali smo dobru saradnju sa njom - rekao je Sosa.

Naveo je i da Srbija, ukoliko želi da ostvari potpuni napredak u onom što čini u poslednje dve godine kada je reč o makroekonomskim dostignućima, i ukoliko želi da završi reforme, da "tada reforma javnih preduzeća mora da bude jasan prioritet"

Upitan da li će biti razgovora o povećanju plata i penzija, Sosa je odgovorio da o tome nije razgovarano tokom priprema budžeta za 2017.

- Obično je to tema kada se priprema budžet za narednu godinu, tako da je još uvek rano da govorimo o detaljima, to je ipak tema za narednu misiju - rekao je Sosa.

On je rekao da su ciljevi posete da MMF sa zvaničnicima Srbije razgovara o dugoročnim ciljevima, prioritetima i izazovima kao i nova kontrola aranžmana i izveštaj u vezi sa tim šta je urađeno u programu sa Srbijom.

- To će biti naša sedma revizija, poslednja je bila u decembru prošle godine, a u kontrole dolazimo svakih šest meseci. Ovo će biti kontrola osam meseci uoči samog kraja aranžmana - rekao je Sosa

Prema njegovim rečima, biće razgovarano o primeni programa, ostvarenom napretku "i naravno napravićemo plan šta je potrebno još da se uradi ubuduće".

U Beograd bi 22. juna trebalo da stigne Misija MMF-a u novu kontrolu aranžmana sa Srbijom. Sosa je najavio i da će delegacija iz Vašingtona u Beogradu boraviti do 4. jula.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.