NavMenu

Počela gradnja autoputa od Požege do Duge Poljane kraj Sjenice - Deo autoputa do Crne Gore

Izvor: eKapija/Beta Nedelja, 20.03.2022. 16:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sumanamul15/pixabay.com)Ilustracija
Gradnja deonice od Požege do Duge Poljane kod Sjenice, na autoputu Miloš Veliki, u koji će biti uloženo oko 1,7 mlrd EUR, počela je danas (20. mart 2022.). Saobraćajnica, duga 75 kilometara, trebalo bi da bude završena za četiri godine, a glavni izvođač radova je kineska kompanija CRBC.

Ugovor za izgradnju te deonice Koridora 11 potpisan je krajem prošle godine u Sjenici, podsećaju iz Vlade Srbije.

Na deonici od Požege do Duge Poljane 51 kilometar trase će biti u tunelima i mostovima.

Ta saobraćajnica je deo autoputa do Crne Gore, koji ide trasom Požega - Arilje - Ivanjica - Boljare u dužini oko 106 kilometara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je izgradnja autoputa najveći i najvažniji projekat za taj deo Srbije, a ujedno i jedan od najkupljih u Srbiji.

- Autoput će nas koštati više od 1,5 mlrd EUR, kako smo bili planirali, već verovatno 1,7 mlrd EUR, jer su cene materijala svuda u svetu drastično skočile - kazao je Vučić.

On je istakao da je izgradnja autoputa preduslov za gradnju turističkih objekata na Goliji i Pešteru, kao i za dolazak novih investitora u taj deo Srbije. Ukazao je na to da će nakon izgradnje puta Arilje, Ivanjica, Novi Pazar, Sjenica biti povezani sa Beogradom, a u budućnosti i sa Sarajevom, što će značiti novi život za sve ljude iz tog kraja Srbije, dodaje se na sajtu Vlade.

Vučić je dodao da se nada da će i Crna Gora nastaviti da gradi autoput do granice sa Srbijom.

Deonica Preljina-Požega-Boljare je nastavak projekta izgradnje auto-puta od Beograda do Južnog Jadrana, ukupne dužine 258 kilometara. Planirano je i da se od Požege izgradi još jedan krak auto-puta u dužini oko 60 kilometara do granice sa Bosnom i Hercegovinom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.