VELPRO - Veleprodajni centar d.o.o. Sarajevo - u likvidaciji


Main info
FULL NAME
VELPRO - Veleprodajni centar d.o.o. Sarajevo - u likvidaciji
ADDRESS
Rajlovačka bb
, 71000 Sarajevo
Responsible person
Živko Katana
predecessors +

Full information is available to commercial users-subscribers only.
Log in to view complete information:
Forgot your password? Click here HERE
For free test use, click HERE
News
Tenders
Finance
Persons
Activity description
VELPRO cash & carry prodajni je centar namijenjen pravnim licima (malim i velikim preduzećima, zanatlijama, ugostiteljima, trgovinama, javnim institucijama i drugima). VELPRO je nastao na dugogodišnjem trgovačkom iskustvu Konzuma, najvećeg trgovačkog lanca u Hrvatskoj sa preko 400 prodajnih mjesta i sa više od 7000 zaposlenih. Konzum je dio Agrokor koncerna, najveće privatne hrvatske kompanije čije su osnovne djelatnosti trgovina na malo te proizvodnja hrane i pića.

U sastavu Agrokor koncerna, pored Konzuma, posluju i najpoznatije prehrambene kompanije: Jamnica, Ledo, Zvijezda i Sarajevski kiseljak. Agrokor koncern prva je hrvatska kompanija koja je u Bosni i Hercegovini pokrenula vlastitu proizvodnju i najveći je hrvatski investitor u privredu Bosne i Hercegovine.

Od 1996. godine , kada je otvorio svoje prvo preduzeće u BiH , Agrokor i njegove kompanije u distribuciju i proizvodnju uložili su više od 50 miliona eura . Svojim strateškim regionalnim usmjerenjem Agrokor je prerastao u vodeći prehrambeno - trgovački koncern u regiji.

News